Bryllup

Et kirkebryllup er en smuk begivenhed, og en dag som mange ser frem til. Det er helt specielt at stå der i kirken og sige ja til hinanden foran familie, venner og Gud.

Når I vælger at blive gift i kirken, er det både en vielse og en velsignelse af jer. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed.
Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få en kirkelig velsignelse.

I kan blive viet/velsignet i Hørning, Blegind eller Adslev kirke, hvis I bor i sognet, eller på anden måde har tilknytning til sognet. For at blive gift i folkekirken kræver det at mindst en af jer er medlem.

Det skal I gøre

Når I har fundet ud af, at I vil giftes, er der en række praktiske ting, I skal have styr på.
I skal ringe eller skrive til kirkekontoret for at aftale en dato for brylluppet. Vi har som hovedregel vielse lørdage kl. 13.00, kl. 14.30 eller kl. 16.00.

I skal have en prøvelsesattest fra kommunen, som I skal aflevere på kirkekontoret. For at få en prøvelsesattest, skal I udfylde en ægteskabserklæring på borger.dk. En prøvelsesattest er kun gyldig i 4 måneder.

Da vielsen har juridisk gyldighed, skal der være to vidner til stede. Vidnernes navne og adresser oplyses til kirkekontoret.

Hvis I vil ændre navn i forbindelse med jeres bryllup, skal I ansøge om det på borger.dk

Samtale med præsten

Alle kommende brudepar bliver inviteret til en samtale med præsten. Samtalen har to formål: I skal snakke om alt det praktiske i forbindelse med vielsen, vælge salmer, og præsten vil gerne høre jer fortælle lidt om jer selv og jeres forhold, så han kan bruge det i sin tale ved vielsen. Men samtalen har også til formål at snakke om, hvad et ægteskab egentlig er. Hvad er vigtigt for jer? Hvorfor vil I gerne have et kirkebryllup? Og hvad er kærlighed egentlig?

Præsten ringer til jer ca. 14 dage før vielsen for at aftale en samtale. Men I er selvfølgelig også altid velkomne til at ringe.

Pyntning af kirke: Kirken sørger altid for at der er alterbuketter på alteret. Ønsker man yderligere pyntning af kirken, skal det aftales med kirketjeneren/graveren ved den kirke vielsen skal foregå.

Ris kastning: Det er tilladt at kast med ris uden for kirken hvis det er i moderate mængder. Korn og fuglefrø er ikke tilladt, da det meget nemt spirer.

Fotografering: Fotografering er tilladt ved ind- og udgang, og ellers kun iht. aftale med præsten.

For mere information om vielse/velsignelse kan I læse videre her.

Ideer til salmevalg kan findes her.